Nydelig mos som passer til mye annet enn koteletter, men det var koteletter jeg hadde for hånden i dag. Mosen blir mild på smak, frisk og fin på farge, deilig konsistens og ikke minst næringsrik. Jeg har brukt lett smøreost i mosen, men du kan bytte den ut med smør hvis du liker det bedre. Tomatene blir så utrolig søte når de bakes i ovn på denne måten, jeg har brukt timian, men du kan bruke andre friske eller tørkede urter./krydder
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 koteletter
Salt - pepper
Smør til steking
MOS:
Ca. 400 gr brokkoli
Ca 130 gr grønne frosne erter
1 stor ss naturell Philadelphia light
Salt - pepper
Litt raspet muskat nøtt (kan sløyfes)
Stek kotelettene i smør på vanlig måte. Del brokkoli i små biter og kok de helt møre i vann uten salt. Tilsett ertene rett før at brokkolien er ferdig, de trenger ikke koke bare bli gjennomvarm. Hell av vannet på brokkoli/erter og mos med en stavmikser til fin mos. Rør inn smøreost eller smør, og smak til med salt, pepper og muskat.
BAKTE TOMATER:
15 - 20 småtomater delt i to
God olivenolje
Salt - pepper
Timian eller et annet krydder eller urter
Legg de delte tomatene i en ildfast form, ringle over en god olje og strø på litt salt og pepper. Tilslutt drysser du over finhakket timian. Bakes ved ca. 200 grader til tomatene begynner å falle sammen, det tar ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar