Ha rug og havregryn i bakebollen, kok opp opp vann og smør og hell smørblandingen over mel og gryn. Rør rundt og la blandingen stå i ca. 30 - 40 minutter eller til blandingen er fingervarm. Bruk helst en kjøkkenmaskin da deigen blir litt klissete. Rør ut gjæren i litt lunken melk hvis du bruker ferskgjær, bruker du tørrgjær blander du den i hvetemelet. Bland inn de øvrige ingrediensene og la maskinen gå i ca. 5 minutter. Tilsett tilslutt solsikke og gresskarkjerner og mens maskinen går heller du i olje langs kanten av deigen slik at deigen blir smurt på en måte. Kle en stor langpanne med bakepapir og hell i deigen, bruk en slikkepott eller sleiv og fordel deigen utover så jevnt du kan. Bruk en kniv eller et pizzajul dyppet i mel og lag passe store ruter. Sett formen lunt slik at deigen hever i ca. 45 - 60 minutter. Pensle med vann eller melk og strø med havregryn eller frø. Stek ved 200 grader i 30 - 40 minutter.
Søk i denne bloggen
mandag 1. februar 2016
Brytebrød med rug og kesam
Kesam, yoghurt eller cottage cheese gjør at brødet blir ekstra smakfullt og saftig, dette brytebrødet er ikke noe unntak, det er veldig godt. Jeg har brukt kesam, men du kan bruke yoghurt eller cottage cheese i stedet. Har du ikke hel rug, kan du bruke fullkorn hvete eller rugkross.
DU TRENGER:
50 gr smør
7 dl vann
3 dl grov sammalt rug
2 dl fin sammalt rug
3 dl havregryn
2 dl hele rugkjerner eller rugkross
50 gr fersk gjær eller tørrgjær
3 - 4 dl lunken melk
2 dl mager kesam
2 ss honning eller sirup
3/4 ss salt
8 - 10 dl hvetemel
1 dl linfrø
1 1/2 dl solsikke kjerner
1 1/2 dl gresskarkjerner
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette fikk jeg lyst å prøve. Det ser veldig godt ut. Takk!
SvarSlettJa Edny, enkelt, nydelig på smak og det blir mye mat, kjekt å fa i frysen
SvarSlett