Siden jeg hadde et par plater butterdeig i fryseren, ble dette desserten denne helgen. Fantastisk godt, med en nydelig hjemmelaget vaniljekrem, epler, mandler og ikke minst kaneldryss som jeg elsker. Vil du lage vaniljekremen selv, finner du en god oppskrift her
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
1 plate frossen butterdeig
1 eple i tynne skiver
4 ss vaniljekrem
Ca.1 ss hakkede mandler eller mandelspon
Kaneldryss
1 ts sukker
Sammenpisket egg til pensling
SERVERES MED:1 dl lettpisket kremfløte
Tin butterdeigen i ca 15 minutter. Del butterdeigsplaten i to, slik at det blir to like store ruter. Riss med en spiss kniv ca. 1 cm fra kanten rundt hele firkanten, men ikke skjær helt gjennom butterdeigen. Prikk med en gaffel i midten. Legg på vaniljekrem og epleskiver, dryss med sukker, kanel og hakkede mandler. Pensle rundt kanten med sammenpisket egg. Rutene legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Serveres mens de er litt lune med iskald lettpisket kremfløte, eller bland like deler pisket kremfløte og vaniljekrem, det er også nydelig som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar