mandag 14. oktober 2013

Banankake med sjokolade


En saftig og god formkake, med smak av kanel og sjokolade. Dette er en kake som er grei å ha på lur til en kopp kaffe eller te når naboen eller venner stikker innom, og det er greit å få brukt modne bananer. Jeg delte min kake i to, pakket hver del godt i folie og la den i frysen, som "kjekt å ha".

                                                  DU TRENGER:                                                     

120 gr mykt smør
160 gr brunt sukker
2 egg
2 finmoste modne bananer
250 gr hvetemel
Klype salt
1/2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts kanel
100 gr smeltet mørk sjokolade


Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og sukker til det blir helt porøst. Tilsett eggene ett om gangen
og rør/pisk godt mellom hvert egg og rør inn de finmoste bananene. Bland sammen hvetemel, salt,
bakepulver, kanel og natron og vend det inn i røren.
Ta 1/3 av røren i en egen skål/bolle og rør inn den smeltede sjokoladen .
Kle en brødform med bakepapir og legg vekselvis i formen sjokoladerøre og hvit kakerøre. Legg i flere lag slik at det blir som et sjakkmønster med sjokolade oppå det hvite .

   

   Når du har lagt all røren i formen, drar du en kniv gjennom kakedeigen, først noen ganger på tvers og så en gang på langs, slik at du får et fint mønster når kaken er stekt.
Kaken stekes ved 170 grader på midterste rille i ca. 50 - 60 minutter. Avkjøl kaken på rist.
En god og holdbar kake.

2 kommentarer:

  1. man kan vel doble denne og lage den som langpannekake??

    SvarSlett
  2. Det tror jeg nok du kan gjøre, hvor stor langpanne du kan bruke vet jeg ikke, men det ser du ut fra mengden av røre du har når du har doblet posjonen. Lykke til

    SvarSlett