onsdag 2. oktober 2013

Loff med melk


Planlegger du å servere skalldyr til helgen så bør du vurdere å bake loffen selv, det blir en helt annen smaksopplevelse med en hjemmebakt loff. Denne loffen her er faktisk både lettvint og enkel å bake samtidig som den er veldig god og er fin å skjære pene skiver av.

TIL TO LOFF TRENGER DU:

60 g smeltet smør
6 1/2 dl lettmelk
50 gr gjær
1 kg hvetemel
1 stor ts salt
2 ts sukker
1 egg + 1 sammenpisket egg til pensling
Valmuefrø/sesamfrø

Smelt smøret, bland i melken og la dette bli lunkent. Smuldre gjæren i bakebollen, tøm over noe av melkeblandingen og rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og egget, rør rundt og tilsett mel og resten av melkeblandingen. Bruker du kjøkkenmaskin, bør du la den gå i ca. 10 minutter slik at deigen er godt blandet, og slipper kantene på bakebollen. Tilsett mere mel hvis du synes deigen blir for løs. Deigen skal være litt løs, men ikke slik at den flyter utover.


Dekk til deigen med plast og la den få heve ca. 1 time på et lunt sted.
Hell deigen ned på melet bakebord. Del deigen i to like store emner og kna hvert emne godt, bruk litt mel hvis deigen virket litt "klissete". Lag to brød av deigemnene og legg de i bakepapirkledde former (ca. 2 l), sett til etterheving ca 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø med valmuefrø eller sesamfrø - eller gjør som jeg har gjort bruk beggge deler.
Loffene stekes ved 200 grader på nederste rille i stekeovnen i ca. 30 - 40 minutter. Etter 20 minutter dempet jeg varmen til 180 grader og lot loffene stå i ovnen i 40 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar