Herlige rundstykker til søndagsfrokosten, med "litt å tygge på" og deilig søtsmak av tørket frukt, smaker aldeles nydelig til frokostegget eller med smør og brunost.
TIL 14-16 RUNDSTYKKER TRENGER DU
4,5 dl vann
50 gr gjær
2 ts salt
2 ss olivenolje
100 gr grov sammalt rug
100 gr havregryn
Ca. 400 gr hvetemel
1,5 dl blandet frø
1,5 dl blandet tørket frukt
1 dl hakkede hasselnøtter
Lag gjærdeig på vanlig måte ved å røre gjæren ut i lunkent vann, tilsett de andre ingrediensene etter hvert som du rører eller om du bruker en kjøkkenmaskin. Nøtter, frø og tørket frukt tilsettes til slutt.
Av frukt brukte jeg en blanding av svisker, tørkede aprikoser og tørket tranebær, av frø brukte jeg en blanding av solsikkefrø, sesamfrø og linfrø.
Sett deigen til heving tildekket med plast. Når deigen er hevet til dobbelt størrelse tar du deigen ned på melet bakebord, knar deigen lett og deler i emner som du ruller ut til rundstykker. Hvor mange rundstykker du får av denne deigen kommer an på hvor store rundstykker du vil ha.
Sett rundstykkene på papirkledd stekebrett og la de etterheve. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 220 grader i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøles på rist. Er kjempefine å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar