torsdag 23. august 2012

Indrefilet med ostefylte tomater, aspargesbønner og kremet sopp


Skal du først ha en god biff er indrefilet tingen, men skal jeg være helt ærlig synes jeg entrecote er like så godt og har mye mere smak enn indrefilet, i og med at entrecote har mere fett, og har fettet mere fordelt i kjøttet , det er fettet som gir den gode smaken på kjøttet. Denne gangen ble det en skikkelig mør indrefilet, og med så fine råvarer er det viktig at den får god behandling. La kjøttet ligge i romtemperatur minst 30 minutter før det skal stekes. Bruk en god tykkbunnet stekepanne og stek kjøttet i smør eller olje, når smøret er nøttebrunt er det varmt nok til å legge på biffen og husk å ikke legge for mye i stekepannen samtidig, da blir biffen kokt og ikke stekt. Dryss på salt og pepper. Det er vanskelig å si hvor lenge biffene skal stekes, det spørs om du vil ha biffene godt eller lite stekt, men 1-2 minutter på hver side gir en biff som er ganske blodig i midten. Jeg steker 1 - 2 minutter på hver side, setter stekepannen tilside noen minutter for så å sette den på varm kokeplate igjen ca. 1 minutt på hver side, da er biffen medium som jeg synes er best.
Tilbehør til biffene er en smakssak, men jeg har inntrykk av at det ofte er bernaise og stekete poteter som serveres til biffen, ikke noe dårlig valg det, men denne gangen er det kremet sopp, stekte tomater og aspargesbønner her hos oss.


                KREMET SOPP TIL 3-4 PERSONER
                       
 Ca. 200 g sopp
1 -2 sjalottløk
Olje/smør til steking
1 ss soyasaus
Litt citronsaft
Salt - pepper
1 dl kraft/buljong
Ca 2 dl creme fraiche
Liten skvett cherry

Stek soppen i smør/olje, finhakk sjalottløken og la den få surre med mot slutten av steketiden av soppen. Ha over kraft, soyasaus og litt citronsaft, la det hele få et oppkok og rør inn creme fraiche. La det hele få surre litt over svak varme og smak til med salt, pepper og en skvett sherry eller en liten rødvinsskvett.

Aspargesbønner blir aldeles nydelig når de får surre sammen med litt bacon, forvell bønnene 1 minutt, og ha de over i kaldt vann. Stek baconbiter gyldne, og bland inn bønnene like før baconbitene er ferdig stekt slik at de får surre med over svak varme et par minutter. Jeg har brukt en blanding av aspargesbønner og asparges det er også veldig godt.


Tomatene får en ekstra sødme når de stekes i stekeovnen,del tomatene i to, ringle over litt god olje,
og dryss over salt og pepper, jeg har tatt ut innmaten på tomatene i dag og  tatt i litt raspet
ost i stedet. Sett tomatene inn i stekeovnen ved ca. 200 grader og la de stå til de faller litt sammen og osten er smeltet.
Så ble det en god hjemmelaget potetmos, men hva slags poteter man velger er en smakssak, det er ingen ting i veien for å bruke røstipoteter eller stekte poteter hvis man liker det bedre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar