Hjemmebakte rundstykker med sprø skorpe er noe av det beste man kan få, især med godt smør og ost eller godt syltetøy. Disse rundstykkene her er luftig inni og har en deilig sprø skorpe, aldeles nydelig til frokost, nistepakken eller til lunsj. Av denne porsjonen her blir det ca. 20 rundstykker, alt etter hvor store du lager de.
DU TRENGER:
5 dl lunkent vann
25 gr gjær
1 1/2 ts salt
2 ss sukker
1/2 dl olivenolje
100 gr solsikkekjerner
450 gr hvetemel
250 - 300 gr grovt speltmel eller annet grovt mel
150 gr raspet gulrøtter
Egg til pensling
Sesamfrø til pynt
Ha vann og gjær i rørebollen og rør ut gjæren. Tilsett alle de andre ingrediensene, men spar litt på melet, bruker du kjøkkenmaskin så la den gå i ca. 6-7 minutter. Tilsett mere mel hvis det trengs. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Ha godt med mel på bakebordet og trill runde boller som du setter på et bakepapirkledd stekebrett. Har du dårlig med tid, så kutter du bare opp passe store emner som du setter på stekebrettet, da får du mere rustikke rundstykker, men smaken er den samme. Rundstykkene trenger ikke etterheving, gi de kun et strøk med sammenpisket egg og litt sesamfrø på toppen. Stekes ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar