DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca 2 dl risotto ris
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1-2 dl hvitvin eller eplejuice
Ca. 4 dl kyllingkraft eller vann og terning
Ca. 1 1/2 dl raspet parmesan
1 liten pose spinat
5-6 skiver bacon i små biter
100-150 gr kantareller (mere hvis du har)
Salt - pepper
1 ss smør
Litt olje
Start med å ha litt olje i den gryten du skal lage risottoen i, la oljen bli varm og surr løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett risen og hell på noe av kraften. Kok opp og la risen småkoke over lav/middels varme og tilsett mere væske etter hvert som det koker inn. Mens risen koker, steker du sopp og bacon til det blir sprøtt og sett det tilsides. Når risen er ferdig kokt (husk den skal ha litt "tyggemotstand") blander du inn spinat og sopp og bacon. Rør inn smør og parmesan. Smak til med salt og pepper. Servers nylaget og varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar