En god hverdagsmiddag med det lille ekstra, den smakfulle pastastuingen med parmesan var virkelig en overraskelse, deilig konsistens og nydelig på smak. Jeg har brukt farfalle pasta, men du kan bruke den pastatypen du har for hånden, det samme med pølser.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
120-150 gr pasta
1 1/2 dl creme fraiche (18 %)
1 dl kremfløte
1 dl pastavann
1 ts timian
1 ts basilikum
1 ts honningsennep
Raspet skall av 1/2 sitron
Salt - pepper
Ca. 80 gr raspet parmesan
Pølser av valgfritt slag
6-8 småtomater
Olivenolje
Flaksalt
Smør
Kok pastaen litt mindre enn det som står på pakken, og ta vare på litt av kokevannet. Ha creme fraiche og kremfløte i en kasserolle. Kok opp og hell i pastaen, parmesan, sennep, krydder og raspet sitron. Tilsett pastavann slik at stuingen får passe konsistens. Smak til med salt, pepper og mere krydder hvis det trengs.
Stek pølsene raskt i smør på en stekepanne sammen med småtomater som du godt kan dele i to. Strø litt flaksalt over tomatene og ringle over litt god olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar