Gode små brød til matpakken eller frokosten, smaker også godt til suppemiddagen. Vil du ha grovere brød, kan du tilsette mere havregryn og/eller mere av det grove melet, du kan også tilsette frø og kjerner. Tilsetter du mere mel eller gryn, må du også tilsette litt mere væske. Er gulrøttene litt slappe er det lurt å legge de i en skål med iskaldt vann, da får de spensten tilbake
TIL CA. 20 MATPAKKEBRØD TRENGER DU:
200 gr havregryn
450 gr fint speltmel
200 gr grovt speltmel
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
3 dl melk
3 dl vann
1/2 dl raps eller solsikkeolje
2-3 finraspede gulrøtter
Ha alle ingrediensene untatt oljen i bakebolen og la maskinen gå på middels hastighet. Tilsett oljen til slutt og juster med mere mel/vann hvis det trengs. Arbeid deigen godt sammen. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 times tid. Del deigen opp i passende emner og rull til avlange små brød som settes på stekebrett og får etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med melk eller egg og stekes ved 225 grader i ca 12-14 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar