søndag 23. mai 2021

Rabarbra med bobler


 Det er ikke så mye som skal til for å lage noe godt og friskt i glasset. Dette her kan lages med eller uten alkohol, det ser lekkert og delikat ut og er enkelt å tilberede. Rabarbrsirupen holder seg flere dager i kjøleskapet og den kan fryses og tines litt før bruk, da blir det nesten som slush.


RABARBRASIRUP:

300 gr rabarbra

2 dl sukker

1/2 l vann 


Ha alle ingrediensene i en kasserolle, kok opp på middels varme og la det småkoke i  ca. 25 minutter. Slå av varmen på komfyren og la sirupen trekke i ca 20 minutter. Sil blandingen og sett den i kjøleskapet. 

 

Sirupen kan fryses og kan enten tines før bruk, eller bruk den halvfrossen. Hell rabarbrasirup i glasset og fyll på med prosecco, alkoholfritt boblevann eller rett og slett sitronbrus. Bruk en del rabarbrasirup og to deler bobler.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar