Det er ikke så mye som skal til for å lage noe godt og friskt i glasset. Dette her kan lages med eller uten alkohol, det ser lekkert og delikat ut og er enkelt å tilberede. Rabarbrsirupen holder seg flere dager i kjøleskapet og den kan fryses og tines litt før bruk, da blir det nesten som slush.
RABARBRASIRUP:
300 gr rabarbra
2 dl sukker
1/2 l vann
Ha alle ingrediensene i en kasserolle, kok opp på middels varme og la det småkoke i ca. 25 minutter. Slå av varmen på komfyren og la sirupen trekke i ca 20 minutter. Sil blandingen og sett den i kjøleskapet.
Sirupen kan fryses og kan enten tines før bruk, eller bruk den halvfrossen. Hell rabarbrasirup i glasset og fyll på med prosecco, alkoholfritt boblevann eller rett og slett sitronbrus. Bruk en del rabarbrasirup og to deler bobler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar