Søk i denne bloggen

søndag 6. desember 2020

Viltkarbonader


 Saftige viltkarbonader med nydelig smak, dette er gjestemat  enten de serveres med fløtesaus og rørte tyttebær eller soppstuing. Her kan du bruke, hjort, elg, reinsdyr eller en blanding, men da viltkjøtt er magert kjøtt, lønner det seg å blande med litt medisterdeig eller kjøttdeig, slik får du saftigere karbonadene. Stek gjerne en liten prøvekake slik at du vet at du har brukt riktig mengde av krydder og salt.


DU TRENGER:

800 gr malt viltkjøtt

300 - 400 gr medister eller kjøttdeig

3-4 finhakkede sjalottløk

Ca. 1 1/2 ts salt

1/2 - ts pepper

1/2 - 1 ts oregano

1/2 - 1 ts timian

2 egg

1-2 ss potetmel

1 dl vann

Ca. 2  dl melk og kremfløte

Bland inn egg, potetmel  og krydder, spe med  melk/fløte og vann. Arbeid deig godt i en kjøkkenmaskin. Stek en prøvekake og tilsett evnt. mere krydder og stek karbonadene i smør på middels varm stekepanne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar