torsdag 1. august 2019

Loff i gryte


På denne måten får du en lekker og luftig loff med knasende sprø skorpe, du får et fantastisk resultat uten å kna og elte og deigen har kort hevetid. Jeg har brukt valmuefrø på toppen, du kan godt lage loffen uten frø, eller du kan bruke de du liker best.


DU TRENGER TIL 1 LOFF:

3 dl lunken melk
25 gr gjær
400 gr hvetemel
Ca. 1 ts salt
2 ts sukker
40 gr mykt smør


Ha lunken melk i bakebollen og rør ut gjæren i melken. Bland sammen mel, salt og sukker og arbeid det inn i melken mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Når mel og melk er godt blandet, øker du hastigheten på kjøkkenmaskinen litt og tilsetter smøret i små biter. La kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet i ca. 10 minutter. Ta deigen ned på bakebordet og strekk den avlang, fold sammen og gjør det samme en gang til før du legger deigen tilbake i bakebollen. Dekk med plast og la deigen stå til heving i ca. 45 minutter eller til den har ca. dobbelt størrelse.
Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og sett inn gryten med lokket på. Når deigen er ferdig hevet tar du den ned på bakebordet og strekk den avlang og fold sammen til en kule. Deigen skal IKKE eltes eller knaes. Bruk en skarp kniv og lag 3-4 snitt i deigen, pensle forsiktig med vann og strø med valmuefrø eller de du liker best. Ta gryten ut av stekeovnen og legg brødet ned i gryten, legg på lokk og sett gryten inn i stekeovnen. Stek i 30 minutter med lokket på, ta av lokket og stek videre i 15 minutter. Brødet avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar