Hjemmelage karbonader smaker utrolig godt, ekstra godt med denne fløyelsmyke kantarellsausen. Denne oppskriften gir saftige og gode karbonader, men bruk gjerne den oppskriften du vanligvis bruker. Vil du ha en magrere saus kan du bruke en blanding av melk/fløte, elle bare matfløte. Av denne oppskriften her blir det 10 - 12 karbonader
DU TRENGER:
Ca. 700 - 800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
1 egg
2 ts salt
Pepper
2 ts oregano (kan sløyfes)
1 ts malt ingefær
1/2 - 1 ts chilipulver (kansløyfes)
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk (kan sløyfes)
2 dl kaldt vann
Smør til steking
KANTARELLSAUS:
Ca. 150 - 200 gr kantareller
1 finhakket sjalottløk
1 1/2 ss smør
Ca. 1 ss hvetemel
Ca. 1-2 dl kremfløte
1 dl matfløte
1-2 ss soya saus
Salt - pepper
1/2 ts hvitløkspulver
Smør til steking
Rens kantarellene og stek de pent brune i smør og legg til side. Surr sjalottløken i smør, tilsett hvetemel og rør godt slik at ikke melet klumper. Spe med kremfløte/fløte/melk til passende tykkelse på sausen. Smak til med salt og krydder. Serveres med poteter og så smaker det veldig godt med tyttebær til denne retten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar