Søk i denne bloggen

torsdag 8. august 2019

Karbonader med kantarellsaus


Hjemmelage karbonader smaker utrolig godt, ekstra godt med denne fløyelsmyke kantarellsausen.  Denne oppskriften gir saftige og gode karbonader, men bruk gjerne den oppskriften du vanligvis bruker. Vil du ha en magrere saus kan du bruke en blanding av melk/fløte, elle bare matfløte. Av denne oppskriften her blir det 10 - 12 karbonader


DU TRENGER:

Ca. 700 - 800 gr karbonadedeig
2 ss potetmel
1 egg
2 ts salt
Pepper
2 ts oregano (kan sløyfes)
1 ts malt ingefær
1/2 - 1 ts chilipulver (kansløyfes)
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk (kan sløyfes)
2 dl kaldt vann
Smør til steking

KANTARELLSAUS:

Ca. 150 - 200 gr kantareller
1 finhakket sjalottløk
1 1/2  ss smør
Ca. 1 ss hvetemel
Ca. 1-2 dl kremfløte
1 dl matfløte
1-2 ss soya saus
Salt - pepper
1/2 ts hvitløkspulver 
Smør til steking 


Rør karbonadedeigen med egg, hakket løk og potetmel, tilsett krydder og spe med vann. Arbeid deigen godt sammen og stek karbonadene på middels varme pent brune på begge sider i smør. Pass på at karbonaden blir gjennomstekt.
Rens kantarellene og stek de pent brune i smør og legg til side. Surr sjalottløken i smør, tilsett hvetemel og rør godt slik at ikke melet klumper. Spe med kremfløte/fløte/melk til passende tykkelse på sausen. Smak til med salt og krydder. Serveres med poteter og så smaker det veldig godt med tyttebær til denne retten


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar