Denne fiskeformen kan også lages med lettsaltet torsk eller utvannet klippfisk, den kan også lages med sei. Fiskeformen er nydelig på smak og såre enkel da alt er i en form som settes i stekeovnen.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
3-4 store poteter i skiver
1 stor fennikel i skiver
1/2 løk i tynne båter
1 gulrot i tynne skiver (kan sløyfes)
Ca. 400 - 450 gr torsk uten skinn og bein
Ca. 1 1/2 - 2 dl raspet ost
Salt - pepper
Litt raspet sitronskall
God olivenolje
Stekte baconbiter
Skrell og del potetene i ca. 1/2 cm tykke skiver, rens og del fennikel og gulrot i skiver. Kok potet fennikel og gulrot i ca 6 minutter i lettsaltet vann. Slå av kokevannet. Legg tynne løkbåter, fennikel og potet skiver over løken, men ta av så mange potetskiver at du har til et lokk. Del fisken i biter, legg den over grønnsakene, ringle over litt god olivenolje og strø over salt og pepper. Legg over potetskiver og raspet ost på toppen. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Serveres med stekte baconbiter og gjerne en frisk salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar