Skrei er fisken som kommer inn til Norskekysten for å gyte hvert år, den har svømt langt og derfor blir den fast og fin i "fisken". Skreien er en delikat fisk som er enkel å tilberede bare den ikke blir koker eller steker for lenge. Jeg har bakt skreien i stekeovnen i dag, det er en fantastisk fin måte å tilberede både torsk og andre fiskeslag på, da er det lett å få perfekt tilberedningstid.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
Ca. 400 gr torsk eller skrei uten skinn og bein
Ca. 2 ss god olje
Salt - pepper
Del fisken i passende porsjonsstykker og legg fiskestykkene i en liten ildfast form. Hell over god olivenolje og dryss over salt og pepper. Sett ovnen på ca. 200 grader og bak fisken i ca. 12-14 minutter etter hvor tykke fiskestykker du har.
GRØNNSAKSWOK:
2 gulrøtter i tynne strimler
Ca. 10 cm purre i tynne strimler
Ca 10 cm squash i tynne strimler
1 tykk skive selleri (kan sløyfes)
1 persillerot i tynne strimler (kan sløyfes)
Noen små broccoli buketter
1 stor sjalottløk i skiver
Ca. 2 ss god olje
BACON OG CHORIZO MIX:
Ca. 80 - 100 gr bacon i biter
Ca. 5 cm chorizo i små biter
Liten klatt smør
1 liten finhakket sjalottløk
Liten klype chilipulver
2 vårløk i ringer
Ha en liten smørklatt i stekepannen og stek baconbitene pent brune. Når baconbitene er nesten ferdig tilsetter du chorizo og sjalottløk som får steke med de siste minuttene.
Anrett de wookede grønnsakene på en tallerken og legg fiskestykket oppå grønnsakene. Dryss over bacon og chorizo og pynt med litt vårløk .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar