Det er virkelig franske smaker av dette måltidet her med nydelige karbonader som smaker av hvitløk og rosmarin og en fantastisk god potet og grønnsaksform. Lag gjerne en stor porsjon med karbonader, de er fine å putte i frysen.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
500 gr karbonadedeig
1 toppet ts potetmel
1/2 dl vann
1 egg
1 -2 finhakket hvitløksfedd
Ca. 2 ss finhakket løk
Ca. 2 ss finhakket løk
1-2 ss finhakket frisk rosmarin
Salt - pepper
Smør/olje til steking
Rør sammen alle ingrediensene til karbonadene og form til 8 karbonader som stekes pent brune i smør/olje på middels varme.
GRØNNSAKSFORM
4-5 store poteter i tykke skiver
1 liten squash i skiver
3-4 tomater
2-3 vårløk i tynne ringer
1 finhakket hvitløksfedd
3-4 ss olivenolje
Salt pepper
Sett stekeovnen på 230 grader. Kok potetskivene i vann i ca 3-4 minutter, ta de opp og legg de på et kjøkkenpapir slik at de får renne godt av seg og blir tørrest mulig.
Legg lagvis i en ildfast form, potet, squash og tomat, strø finhakket hvitløk, vårløk, salt og pepper mellom lagene. Ringle over 3-4 ss god olivenolje og bak i stekeovnen i 20 - 25 minutter. Legg over karbonadene ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar