mandag 13. oktober 2014

Focaccia med eple


Focacia er det alltid greit å ha på lur, raskt å bake og fin å fryse slik at det er bare å ta opp en passende bit når du har behov. Selv synes jeg focaccia er et anvendelig brød, godt til salat og suppe, nydelig som burgerbrød, og deler du focaccia i lange stykker er det godt som en baguett.
Det finnes mange varianter av focaccia, og med mange forskjellige toppinger, denne her med eple smaker friskt og er spesielt god til suppe og salat.


DTI FOCACCIA I STOR LANGPANNE TRENGER DU:

15 dl hvetemel
50 gr gjær
4 ss god olje
1/2 ts salt
1 stor ss honning eller et par ts sukker
Ca. 5-6 dl lunkent vann
1/2 dl olje og flaksalt til topping
1 stort eple


Rør sammen gjær, honning og litt av det lunkne vannet, rør inn resten av ingrediensene og spe med resten av vannet. Rør inn mere mel eller vann hvis det trengs, deigen skal være løs, men ikke bløt. Det er lett å røre sammen deigen for hånd, men du kan bruke en kjøkkenmaskin om du vil.
Dekk deigen med plast og sett den på et lunt sted til heving bortimot en time. Dekk langpannen til stekeovnen med bakepapir og hell deigen rett i formen. Ha litt olje på rene hender og kna deigen utover slik at den blir jevnt fordelt i hele formen. La formen stå til etterheving ca. 20 minutter. Stikk noen groper med fingrene i deigen og hell over olje og strø på flaksalt, vask eplet godt og del det i tynne båter som du stikker ned i deigen. Stekes ved 225 grader i ca. 25 - 35minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar