Det er nok ikke bare her i huset man bør stramme inn litt på kostholdet etter jule- og nyttårsfeiringen, de fleste føler nok som oss, men det skal ikke skorte på god smak og næringsinnhold, der holder vi en fast linje. Maten skal være næringsrik og vellaget, men noe lettere og magrere kanskje.
Grønnsakssuppe er en fin ting å starte med, da får man ryddet grønnsaksskuffen i kjøleskapet samtidig.
Til to porsjoner trenger du:
2 store gulrøtter i strimler
2 skiver sellerirot i strimler
En skalk med hodekål i biter
1 persillerot i små biter (kan sløyfes)
1 bit kålrot i små biter
1 purreløk eller et par vårløk i tynne ringer
1 liten løk finhakket
Ca. 1/2 dl linser
Ca 2 dl kokte hvite bønner (kan sløyfes)
Ca 1 dl frosne grønne erter
Grønnsaksbuljong eller kyllingkraft
Ca. 1 l vann
Salt - pepper
Litt timian
Ha vann i en kasserolle, skyll linsene under rennende vann og ha linsene i kasserollen som settes på kokeplaten og får et oppkok. Tilsett så grønnsakene, start med kålhode, kålrot, selleri, løk, gulrøtter og persillerot, de trenger lengst koketid. La dette koke noen minutter over middels varme, tilsett buljong, timian og salt, bruker du kyllingkraft, må du bruke tilsvarende mindre vann. Purre trenger minst koketid så den putter du i kasserollen til slutt. Har du ferdig kokte bønner så skal de legges i kasserollen når suppen er så og si ferdig, det samme gjør du med de frosne ertene, de trenger bare et øyeblikk i den varme suppen, så er de ferdig. Suppen er klar etter 12 - 15 minutter, en rask middag dette. Smak til med salt, pepper og timian, dryss over litt hakket persille. Suppen serveres med et godt grovt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar