Hos oss er sild tradisjon, det blir ikke jul uten to eller tre sildesorter og ofte flere. Det er et viktig innslag på lunsjbordet juleaften og ellers i julen. Kommer det uventede gjester settes det frem grovt brød og sild, gjerne med øl og snaps - enkelt og greit - men du verden så godt.
Her er den første sildekrukken i år som er sennepssild, jeg bruker kryddersild, men du kan bruke vanlig spekesild. Denne porsjonen rekker til et glass på ca. 5 - 6 dl.
DU TRENGER:
4 - 5 kryddersildfileter
1/2 dl majones
2 ss god sennep (ikke pølsesennep)
2 ss god olje
2 ts sukker
1 1/2 dl lett pisket kremfløte
1 ss finhakket sylteagurk
1 liten grovhakket løk
1 ss presset citronsaft
La sildefiletene ligge i vann eller melk noen timer, da blir silden mye mildere på smak.
Rør sammen majones, citronsaft, sennep, olje og sukker. Pisk kremfløten nesten stiv og rør den inn i de andre ingrediensene. Finhakk sylteagurk, grovhakk løken og del sildefiletene opp i pene biter skjær de litt på skrå. Bland sild, løk og sylteagurk inn i sennepsblandingen og legg silden i en krukke eller i et pent glass.
Litt upresist mht føte/krem...menes det 1,5 dl fløte som piskes, eller er et 1,5 dl ferdig pisket krem?
SvarSlettHei! Fløte måles alltid før den piskes å måle ferdig pisket kremfløte blir vanskelig og unøyaktig.
SvarSlettHilsen Synne