TIL 4 KOPPER TRENGER DU:
Ca. 6 -8 dl melk
1 - 1 1/2 pl. sjokolade helst 70 %
1/2 chili
1 vaniljestang
1 kanelstang
Sukker hvis du vil
Pisket krem til topping
Pisket krem til topping
Ha melken i en kjele sammen med chili, kanelstang som du knekker litt opp og vaniljestang delt i to på langs. Kok opp, pass på så det ikke setter seg i bunnen. Ta kjelen av platen og la blandingen stå og trekke slik at melken får smak, jo lengre det står til mere smak blir det på den ferdige sjokoladen. Sil melken, tøm den tilbake i kjelen og kok opp på nytt, tilsett sjokoladen i biter og pisk slik at sjokoladen blir helt oppløst. Tilset sukker hvis du vil, jeg synes sjokoladen er best uten sukker.
Kos deg litt i førjulstiden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar