Søk i denne bloggen

fredag 18. november 2011

IItaliensk pizza


Fikk lyst til å lage en annerledes pizza enn den jeg vanligvis pleier å lage. Denne pizzaen her har tynn sprø bunn, og trenger bare noen få minutters steketid på høy varme.

DU TRENGER TIL TO PIZZA:           

8 dl hvetemel/pizzamel
3 dl lunkent vann
25 gr gjær
En klype salt
2 - 3 ss olivenolje


Sett stekeovnen på 250 gr. og la den bli helt varm før pizzaen settes inn.
Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett salt, olje og hvetemel. Bland deigen godt, den skal være fast og  god å ta i. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 min. Elt deigen lett når den er ferdighevet og kjevle ut til to tynne leiver, jo tynnere du kjevler jo kortere steketid trenger pizzaen.
Legg på det du vil ha av fyll, jeg har brukt løk, chorizopølser, små kjøttboller, litt skinke, ost, pizzakrydder og tomatsaus. Sett pizzaen inn i den varme stekovnen og stek i ca. 5 - 10 min.
Steketiden avhenger litt av hvor tynt du har kjevlet pizzaen.

 EN GOD OG LETTVINT TOMATSAUS LAGER DU SLIK:

1 boks ca. 400 gr. hermetiske tomater
(Bruk gjerne stavmikser slik at det blir en glatt saus)
2 fedd hvitløk finhakket
1 ss olivenolje
2 ts. balsamicoeddik
2 ts honning
1 laurbærblad
1 ts oregano
1 ts basilikum
Salt  -  pepper

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp, la sausen stå og småkoke til den tykner og du ser at den har passelig konsistens til å ha på pizzaen. Smak til med mere krydder om det trengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar