mandag 20. juni 2011

Marengsdessert


Har du eggehviter til overs etter å ha laget iskrem eller etter bakst, er det greit å bruke eggehvitene til marengs, godt som en liten søtsak til kaffen og veldig lettvint til en frisk dessert.

           DU TRENGER:          
                                        
                          2  eggehviter                          
Liten klype salt
100 - 120 gr sukker
1 ts. eplesiderddik
       
                 
 Pass på at det ikke er en eneste liten smule med eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk eggehviter og salt til det blir helt stivt og luftig, dryss på sukkeret litt etter litt mens du pisker. Tilsett eddik og pisk videre til du er sikker på at alt sukkeret er oppløst og du har en helt stiv masse. Fyll eggehvitemassen i en kremsprøyte, bruk en som har en stor åpning og sprøyt små topper på bakepapirkledd stekeplate. Stek ved 80 - 100 gr. i ca. 1 time. Marengsene er ferdige når de løsner fra platen, og de må avkjøles mens de står på platen. Oppevares i en kakeboks eller et glass.

 

Legg noen marengs på en desserttallerken sammen med en klatt pisket kremfløte, litt vaniljesaus og rikelig med frosne eller friske bær. En nydelig og lettvint sommerdessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar