Denne lille rekeretten smaker godt både til lunsj og som en lett middag, den er rask og enkel å tilberede, og den er veldig greit å servere nå sommerstid. Bruk gjerne ferdigkjøpte pølsebrød, jeg bruker Brioche brød som jeg synes har bedre smak og konsistens.
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
Ca. 150 gr smøreost (Philadelphia eller Tine)
1-1 1/2 dl creme fraiche (17%)
2-3 ss gressløk
Litt finklippet persille
1/2 finhakket eple
Litt finhakket fennikel (kan sløyfes)
Ca. 10-15 cm agurk
120 - 150 gr skrelte reker (ta av noen reker til pynt)
Litt presset sitron
Salt - pepper
Reddiker til pynt
Salat
Skrell rekene, legg de på et kjøkkenpapir slik at vann får trekke ut. Bland sammen smøreost, creme fraiche, persille og gressløk, smak til med salt, pepper og presset sitron. Skrell agurken, del den i to på langs og skrap ut frøene. Kutt agurk, eple og evnt. fennikel i små biter som vendes inn i smøreostblandingen sammen med rekene. Legg salat i pølsebrødet og fyll på med rekerøre. Pynt med reker og skiver av reddiker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar