Pak choi er blitt veldig populær i Norge, det er ikke så rart, den har en herlig smak, fin krispighet og er veldig anvendelig. I dag har jeg brukt den sammen med kylling og søt chilisaus.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
4 overlårfileter av kylling
2 små pak choi
1/2 løk i båter
Salt - pepper
1/2 dl vann
SWEET CHILIMARINADE:
Ca. 1/2 ss raspet fersk ingefær
1 1/2 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
Ca. 2 ss olivenolje
Litt presset lime
Lag chilimarinaden ved å blande sammen ingefær, soyasaus og sweet chilisaus i en skål. Sett ovnen på 220 grader. Vend kyllingen i marinaden og legg den i et ildfast fat som du skal steke retten i. Ta vare på resten av marinaden. Stek kyllingen i 20 minutter. Vask og rens pak choi og løk, ringle over olivenolje, strø på salt og pepper og pess over litt lime. Legg pak choi og løkbåter mellom kyllingbitene og hell over resten av marinaden. Tilsett 1/2 dl vann og sett formen i ovnen igjen og stek i 15 minutter til. Serveres med ris eller en salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar