tirsdag 18. april 2023

Pannestekt torsk på mandelpotetmos med bacon og erter


 Stekt torsk er noe av det beste jeg får servert til middag og med denne fløyelsmyke potetmosen, søte erter og bacon, ble dette et aldeles nydelig måltid. Spanderer du en liten fløteskvett i potetmosen blir den enda fluffigere og enda mere fløyelsmyk.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

200 - 250 gr torskefilet

                                                Salt - pepper       

                                              Smør til steking.

Strø salt på fisken og la den ligge på kjøkkenbenken noen minutter før du steker den. Husk at smøret i stekepannen skal være godt varmt før fisken legges på, og ikke legg på så mye fisk om gangen. Øs av det varme smøret i pannen over fisken mens den steker, bruk middels varme og stek fisken til den så vidt er gjennom stekt.

POTETMOS:

Ca. 400 - 500 gr mandelpoteter

Ca. 2 dl melk

Ca. 25 - 30 gr smør

Salt - pepper

En liten skvett kremfløte (kan sløyfes)

Skrell potetene og kok de møre UTEN salt i vannet. Mos potetene, tilsett smør, salt og pepper og spe med melk/fløte litt etter litt mens du rører/visper slik at du får en luftig mos.

Stek litt bacon og kok litt frosne erter som tilbehør.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar