Søk i denne bloggen

onsdag 26. august 2020

Pasta carbonera

 

Er du en av de som er glad i pasta, tar det ikke lange tiden å tilberede en smellgod pastarett, det er faktisk en av de raskeste middagsretter jeg tilbereder. Pasta carbonera inneholder få ingredienser, og som oftest er det ingredienser man har i kjøkkenskapet. 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

80 - 100 gr bacon enten i biter eller skiver

1 fedd hvitløk

2 egg

Ca. 15 gr revet parmesanost

Pasta i passende mengde 

Litt smør til steking av bacon

 

 Del opp bacon og stek det i litt smør. Del hvitløksbåten i to og la den få surre sammen med bacon i stekepannen. Mens du steker bacon, koker du pastaen etter anvisningen på pakken. Syne du det er masse baconfettt på stekepannen, heller du av lit, og du tar ut hvitløken, nå har du kun svak varme på stekepannen med bacon. Hell av ca. 1/2 dl av pastavannet som du tar vare på, og heller av resten av kokevannet når pastaen er ferdigkokt. Hell det pastavannet som du har tatt vare på i stekepannen bed bacon, rør rundt og hell over pastaen. Rør sammen eggene og den revne parmesanosten og rør det inn i pastaen. Varm forsiktig og strø over revet parmesan ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar