Søk i denne bloggen

mandag 11. mai 2020

Rekesalat på asparges


Asparges er alltid godt og kan anvendes på mange måter. For meg er asparges en typisk vår-grønnsak som brukes i salater, omeletter, og på smørbrød for å nevne noe. Sammen med denne knasende sprø rekesalaten kom aspargesen helt til sin rett, dette smakte nydelig. Selve rekesalaten smaker også aldeles nydelig på en skive brød uten asparges, og gjør seg godt på et koldtbord.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

8-10 grønne asparges

REKESALAT:

Ca. 80 - 100 gr rensede reker
1-2 stilkselleri i små biter
1/2 eple i små biter
1/2 sjalottløk som finhakkes

DRESSING:

1 ss majones
2 ss lett creme fraiche
Presset sitron
Salt - pepper


TILBEHØR:

Grønn salat
Grovt brød


Rens rekene. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt, pepper og sitron. Brekk av den nederste delen av aspargesen og kok den i lettsaltet vann i ca. 3-4 minutter. Ta aspargesen over i iskaldt vann straks den er kokt. Aspargesen legges på kjøkkenpapir til avrenning. Finkutt eple, selleri og sjalottløk og bland dette inn i dressingen sammen med de rensede  rekene. Legg grønn salat på skiver med grovbrød, legg over asparges og topp med rekesalaten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar