fredag 21. oktober 2016

Kyllinggryte med eplemost


Har du først laget denne kyllinggryten en gang så vi du lage den om-igjen og om-igjen, det gjør ihvertfall jeg. Dette er en gryte som er rask å lage, som er skikkelig velsmakende og som de fleste liker, og dette er mat som du kan servere til gjester eller som en helt vanlig hverdagsmiddag. Gryten kan spises som den er, men det smaker godt med ris eller pasta som tilbehør og det smaker nydelig med et godt brød til som focaccia eller nanbrød. Skal du servere denne gryten som klubbmat eller til andre gjester, kan den godt lages dagen i forveien, men eplebåtene må du legge i rett før servering

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

2 epler uten skall og i båter
Smør/olje
3 stilker selleri i små biter
Ca. 1 purre i tynne ringer
Ca. 100 - 150 gr bacon i små biter
Ca. 1/2 l sopp i skiver/biter
Ca. 1 ss dijon sennep (gjerne en grov type)
Ca. 6 dl eplesider eller eplejuice
1 kyllinbuljong
4 kyllingfileter i biter (ca 3x3 cm)
1 stor ss tomatpure
2 - 3 ss creme fraiche
1 ts maizenna utrørt i litt eplemost
Salt - pepper


Ha smør på stekepannen og stek eplebåtene raskt på middels varme til de så vidt begynner å bli myke, sett eplebåtene tilsides. Ha mere smør/olje på stekepannen og stek kyllingbitene pent brune og legg de i den gryten som retten skal lages i. Stek bacon og sopp på samme måten, og til slutt lar du grønnsakene få surre på stekepannen til de begynner å få litt farge før du legger de også i gryten. Hell på eplemost, legg i kyllingbuljongterning og tilsett tomatpure og sennep. Kok opp og la gryten få koke i ca. 20 minutter. Rør inn creme fraiche, smak til med salt hvis det trengs, husk at baconet er salt, så smak deg frem. Smak til med pepper, og tilsett maizenna hvis gryten virker for tyntflytende, kok opp og legg eplebåtene i gryten rett før servering.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar