tirsdag 1. juli 2014

Rekesalat med avocado, sukkererter og herlig dressing


La deg inspirere av denne fine råvaren som reker er og tilberede denne nydelige salaten med bare sunne råvarer. Dette er en salat hele familien vil elske, friske gode reker og knasende sprø grønnsaker med denne spennende dressingen på.


DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

800 gr reker med skall
3 redikker i staver
1 liten pose blandet salat
1 liten eller 1/2 stor avocado
Ca. 8 cm agurk i staver
Noen ringer rødløk
10-12 sukkererter
Ca .1/2 eple i tynne skiver delt i to


Hvis du velger å bruke sukkererter, må de varmebehandles før de spises, det gjøres ved å koke opp en liten kjele med vann, putte sukkerertene i vannet når det fosskoker, la koke i ca. 2 minutter og så få de raskt opp i iskaldt vann til avkjøling. Sukkerertene er fremdeles knasende sprø etter varmebehandling.  Rens rekene. Del agurk  og redikker i tynne stave, avocado i biter, rødløk i tynne ringer og eple i tynne skiver delt i to, og sukkererter delt i to hvis de er store.  Bland alt untatt rekene i en bolle og ringle over dressing

TIL DRESSING TRENGER DU:

Ca. 4 ss saft av lime
Ca 4 ss god olivenolje
1/4 ts spisskummen
1 ts honning eller sukker (kan også bruke annet søtningsmiddel)
1 stor ss fishsauce
2 ss finhakket urter som persille og dill eller en annen urt som du har for hånden.

Begynn alltid med det sure når du lager dressing, og i dag er det limesaften som du begynner med. Så tilsetter du de andre ingrediensene og rører godt sammen. Hell det meste av dressingen over salaten, vend rundt med en skje og en gaffel og legg salaten på et fat. Legg de rensede rekene over på midten og ringle resten av dressingen over rekene. Serveres straks.


Her kan du selvfølgelig suplere med andre grønnsaker, eller bytte ut. Fast fin broccoli i små buketter, tomater, fenikkel er bare noen av de ingredienser som passer til denne salaten, så her er det bare å fråtse i godsaker med god samvittighet , jo mere dess bedre. 


Salaten serveres med et godt brød eller focaccia og kan du nyte dette måltidet ute, smaker det ekstra godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar