tirsdag 10. juni 2014

Linsesuppe med gulrot


Dette her er så og si en restesuppe, den er kokt på rester av løk og noen "halvvisne " gulrøtter, ja og så linser da. Linser inneholder mye proteiner og fiber, og vi burde nok spise mye mere av både linser og bønner. I dag har jeg brukt røde linser i suppen og sammen med gulrøtter, løk og litt krydder  ble dette en mettende suppe som også ble nydelig på smak.

  
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
 
200 - 250 gr gulrøtter i små biter
1/2 rødløk i små biter
1/2 gul løk i små biter (eller 1 rød eller gul løk)
Ca. 6 dl grønnsak/eller kyllingbuljong  (eller vann og terning)
60 gr røde linser
1/2 ts malt koriander
Olje
Salt - pepper
Rømmeklatt
Klippet persille


Ha litt god olje i en gryte og la den bli varm. Tilsett løk, gulrøtter i biter og linser som du først skyller i kaldt vann. La grønnsaker og linser få surre seg blank over middels varme. Tilsett koriander, salt og pepper og tøm over kraft. Kok opp og la det koke i ca. 25 minutter. Bruk en stavmikser og mos til du får en jevn og fin suppe, tilsett mere kraft/vann hvis den er for tykk. Smak til med mere krydder og salt hvis det trengs. Jeg hadde en liten bit spekeskinke som ble kuttet opp i små terninger og brukt som garnityr til suppen, men det kan sløyfes. Serveres med et godt brød og smør. Vil du bake dette nydelige rugbrødet jeg serverte til suppen finner du oppskriften her




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar