mandag 17. mars 2014

Scones med rosiner


Jamen ble det nystekte scones til søndagslunsj i dag, og med appelsinmarmelade og nyrørt bringebær- og siden det er ytterst sjelden jeg baker scones var det kjekt at disse ble riktig så gode.
Hadde nesten glemt hvor lettvint det egentlig er å bake scones, så nå har vi noen i frysen også til en senere anledning.


DU TRENGER TIL CA. 16 SCONES:

800 gr hvetemel
1 ts natron
 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker (kan sløyfes)
1 stort egg
1 1/2 dl rosiner (kan sløyfes)
Ca. 4 dl melk

Bland alt det tørre i en bakebolle og lag en stor grop i midten. Pisk samme egget og det meste av melken og hell det i melgropen. Elt sammen med rene hender  og bruk resten av melken hvis det trengs. Du skal ha en fast, men litt klissete deig.  Ikke arbeid deigen mere enn høyst nødvendig. Ta deigen ned på melet bakebord, kna den lett til en rull som kjevles eller trykkes ut til et rektangel på ca. 2 1/2 cm. tykkelse.


Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og del opp i snipper.


Legg snippene over på en bakepapirkledd stekeplate.
 

Scones stekes ved 200 grader i ca 15 minutter.

Scones avkjøles på rist, smaker nydelig med marmelade av ulike typer og gjerne en rømmeklatt. Kan fryses, men er best når de tines ved ca. 150 grader i stekeovn etter at de har 
vært fryst.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar