fredag 29. november 2013

Nakkekoteletter med saltbakte Amadine poteter og frisk salat


Jeg liker å gjøre en vri med kotelettmiddagen. Koteletter er egentlig veldig godt, men av og til grusomt kjedelig, men gjør man en liten innsats blir det et veldig godt og annerledes måltid.
Saltbakte poteter er godt til mye annet enn koteletter også, men disse små Amadine potetene var veldig raske å bake og smakte godt, så sammen med en frisk salat av ferske rødbeter, pære og rødløk - riktig så nydelig og langt fra kjedelig.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 nakkekoteletter
Salt - pepper
Smør/olje til steking

6-8 Amadine poteter
Flaksalt
God olje

La kotelettene ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før du skal steke de. Legg potetene i en liten ildfast form, ringle over en god olivenolje, strø på flaksalt. Rull på potetene slik at alle får olje og salt på alle sider. Sett de i stekeovnen på 200 grader og bak i 15 - 20 minutter, bruk en stekenål for å kjenne om potetene er gjennomstekt.
Ha smør/olje i en god stekepanne, la det bli varmt, strø salt og pepper på kotelettene og legg de i den varme stekepannen - en av gangen slik at stekepannen ikke blir for avkjølt. Stek kotelettene pent brune på begge sider, slå ned varmen på platen og la kotelettene få surre på svak varme til de er gjennomstekt.


Mens potetene står i stekeovnen og kotelettene koser seg på stekepannen lager du salaten.

DU TRENGER:

1/2 rødløk i tynne ringer
1 stor eller to små pærer
1 stor eller to små ferske rødbeter
Litt mandelflak
Litt sitronsaft
Pepper

Bruk gjerne engangshansker når du skreller rødbetene så slipper du å bli så rød på hendene. Bruk en mandolin og rasp slik at du får skiver av rødbeter og pære, skjær rødløken i tynne ringer. Ikke bland salaten sammen, da blir pæreskivene røde, men legg litt rødbeter og litt pære på hver tallerken, topp med rødløk og dryss over mandelflak. Drypp litt sitronsaft over og et par runder med pepperkvernen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar