En artig vri på en gammel klassiker, men ingen dårlig vri, faktisk en frisk og deilig dessert som passer godt på denne tiden av året.
Det er ikke så ofte man finner rabarbra i butikkene her i Spania, så da må man benytte anledningen når den er her. Rabarbra egner seg godt til å fryse så da er det greit å ha litt på lur.
DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER:
2 -3 stilker rabarbra
1 dl vann
1 kanelstang
1 stjerneanis
Sukker etter smak
Noen jordbær
Noen bringebær
5 -6 store havrekjeks
Ca. 3 dl kremfløte
Kok kompott av rabarbra, vann, krydder og sukker. Mengde sukker må du nesten smake deg til, jeg hadde rød rabarbra som er litt mindre sur enn den grønn/røde, så det er vanskelig å angi mengde her, men kompotten kan godt være litt syrlig. La kompotten bli helt kald. Pisk kremen stiv med litt sukker,
og legg lagvis smuldret kjeks, rabarbrakompott, krem, jordbær i skiver eller biter, krem, kjekssmuler, rabarbra, bringebær osv. Krem på toppen, og litt bær til pynt. En deilig og ikke alt for mektig avslutning på et godt måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar