Rødkål er deilig tilbehør til karbonader, pølser, koteletter og alle typer kjøttretter, den aller beste rødkålen lager man selv. Når man først har fått alle ingrediensene opp i gryten, står den og småkoker for seg selv til det er ferdig. Når man først koker rødkål kan man godt lage en stor porsjon - lage porsjonspakker og putte i frysen.
DU TRENGER:
1 middels stort rødkålhode
1 stort eple eller 2 små
En klatt smør
2 - 3 skiver bacon
2 ts. fennikelfrø
2 - 3 nellikspiker
3 - 4 ss. balsamicoeddik
Ca. 1 dl. vann
Salt, pepper og litt sukker
Kutt rødkålen i tynne strimler, bruk en mandolin eller ostehøvel, skrell eplet og riv det grovt.Ha vann og en klatt smør i gryten, legg i kålen, bacon, fennikelfrø, nellikspiker, salt, pepper og balsamicoeddik. Kok til alt er mørt, tilsett litt mere vann hvis det ser ut til å bli tørt i bunnen av gryten, smak til med en anelse sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar