fredag 8. april 2011

Frisk ostekake med citron og bær


Ofte blir ostekaker litt "mektige" og man orker bare et lite stykke før man er vel forsynt. Denne ostekaken er ganske frisk i og med at det inngår citron i oppskriften, den inneholder også lite sukker - og den kan bakes med fruktose for den som ikke skal ha sukker. God bunn av mandler og nøtter gir litt å bite i, og med friske bær er dette en kake jeg virkelig kan anbefale, god til kaffen og faktisk god og frisk som dessert etter et godt måltid.

TIL BUNNEN TRENGER DU:
125 gr. mandler
125 gr. valnøtter
2 eggehviter
1 ts. bakepulver
3 ss. sukker (eller 2 ss. fruktose)

Mal mandler og nøtter, bland i sukker, bakepulver og vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Ha røren i en form ca. 20 cm. og stek ved 160 gr. i ca. 15 - 20 min. eller til den er litt gylden.

FYLL:
150 gr. bær, bringebær, bjørnebær eller jordbær
75 gr sukker (eller 50 gr. fruktose)
1 beger philadelphiaost (200 gr.)
300 gr. cottage cheese
1 stor citron
4 1/2 dl. kremfløte
5 pl. gelantin
1/2 dl. kokende vann

Mos bærene med 2 ss. sukker. Legg gelantinplatene i kaldt vann slik at de bllir bløte. Bruk en foodprocessor eller en stavmikser og mos sammen begge ostene, resten av sukkeret, revet skall og saft av citronen, til det blir en jevn, glatt masse.
Pisk kremfløten helt stiv og vend den inn i ostemassen. Smelt den oppbløtte gelantinen i det kokende vannet - det skal være helt oppløst, men det må ikke koke. Rør den oppløste gelantin/vann-blandingen inn i krem/ostemassen.
Ta den stekte kakebunnen over på et serveringsfat, vask ringen på kakeformen og sett den på plass rundt kaken igjen. Ha halvparten av ostekremen på kakebunnen, og legg de rørte bærene på ostekremen, bruk en gaffel og dra den gjennom bærene slik at bærene blander seg litt med ostemassen. Legg resten av ostemassen på toppen. Pynt med bær og sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres.
Kos deg med en deilig kake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar