DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 stk. entrecote
Smør til steking
Salt - pepper
RØDLØKSMARMELADE
2 stk. entrecote
Smør til steking
Salt - pepper
RØDLØKSMARMELADE
2 store rødløk
1 ss. olje
1 ss. smør
1/2 revet eple uten skall
1 ts. sukker
Ca. 4 ss. vineddik
Noen dråper balsamicoeddik
Litt citronsaft
Litt timian
Salt og pepper
Liten skvett vann
Tilsett det revne eplet, eddiken, citronsaft, timian og litt vann. Kok til alt er mørt, smak til med salt, pepper og sukker. Hold løkmarmeladen varm til kjøttet er stekt.
La entrecoten ligge fremme på kjøkkenbenken til den får romtemperatur før du legger den i pannen som skal være god og varm. Ha olje eller smør i pannen og strø på salt og pepper. Stek kjøttet slik at det får en stekeskorpe på begge sider, før du skrur littt ned på varmen og legger en hvitløksbåt i pannen sammen med kjøttet. Stek kjøttet ca. 3-4 min. på hver side. Dette er en smakssak, noen liker kjøttet godt stekt, noen liker en rød kjerne.
STEKTE SMÅTOMATER:
10 - 15 klasetomater eller andre småtomater
God olivenolje
2-3 fedd finhakket fedd hvitløk
Havsalt
Pepper
Til de stekte tomatene har jeg brukt små klasetomater som jeg deler i to, legger med snittflaten opp i en ildfast form, har over litt god olje, hakket hvitløk, havsalt og pepper. Stekes ved 200 grader til de faller litt sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar