Saftige, gode rundstykker som er enkle å bake. Her kan du stort sett bruke det du har av meltyper, frø og væske. Av denne porsjonen blir det ca. 20 rundstykker
DU TRENGER:
500 gr hvetemel
250 gr fibramel, grovt sammalt, rug eller en blanding.
4-6 ss frø av den typen som du har (jeg brukte sesamfrø, solsikke og gresskarkjerner)
Ca.6 dl kefirmelk, skummet kultur eller du kan bruke bruke vann
30 gr gjær
2 ts salt
1 ss sirup eller sukker
2 ss olje
Frø til å strø over
Smuldre gjæren i bakebollen og hell over deigvæsken. Bruk en kjøkkenmaskin og tilsett alle ingrediensene mens maskinen går for sakte fart. Se om deigen er passe fast, juster med mel/væske. Deigen skal være "litt" løs. La deigen få gå i maskinen 10-15 minutter, dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving på et lunt sted. Heves til dobbelt størelse. Ta deigen ned på kjøkkenbenken, bruk litt mel og rull passe store rundstykker som settes på bakepapirkledd stekebrett til etterhevong. Orker du ikke å rulle jevne rundstykker kan du bare bruke en skje og lage rundstykker som er mere rustikke i fasong, men smaker akkurat like godt. Pensle med vann/melk eller sammenpisket egg og strø på frø. Sett ovnen på 220 grader og stek rundstykkene i ca. 15 - 17 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar