Her kommer en julesild i siste liten, men skulle du alikevel finne tid til å tilberede den, vil du ikke angre, for denne sildekrukken smaker nydelig og den vil helt sikkert bli en gjenganger til neste jul.
DU TRENGER TIL ETT GLASS:
3 kryddersildfileter
Ca. 10 cm purre i tynne ringer
1 løk i tynne ringer
Ca. 1-2 ss hakket dill
1 ss rosepepper
5-6 hele hele pepperkorn
LAKE:
1 1/2 dl vann
1 1/2 dl sukker
6 ss eddik
2 ss rødvinseddik
Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle og kok opp. Rør godt til sukkeret smelter, og la den avkjøle.
Del silden opp i pene skrå biter, kutt opp løk og purreløk. Legg lagvis, sild, løk, purre og ha litt pepper og dill mellom lagene. Hell over den avkjølte laken til slutt. Sett glasset i kjøleskapet og nyt en god sild etter ca. 1 døgn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar