fredag 13. mai 2016

Oliven i marinade


Oiven i marinade kan stå i kjøkkenskapet i ukevis - de blir bare bedre til lengre de får ligge i marinaden, men det er der jeg mislykkes hver gang, de blir så plutselig tomt - er du først hekta på oliven er marinerte oliven helt uimotståelig. Når skålen er tom for oliven er det bare å fylle på mere oliven i samme marinaden.

DU TRENGER:

Ca. 2 dl oliven med sten, grønne eller sorte
Ca. 1 1/2  - 2 dl god olivenolje
3 fedd hvitløk i tynne skiver
1 sitrongress i biter (kan erstattes med en litt tykk skive sitron)
2-3 soltørkede tomater i strimler
1/2 stor chili (uten frø) i tynne ringer
2-3 kvister frisk timian eller 1/2 ts tørket

Bland alle ingrediensene til marinaden og legg i oliven. Settes i kjøleskapet, spises etter behag eller brukes i salater, til grillmaten eller bare til å kose seg med til ett glass vin en varm sommerkveld.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar