En nydelig pølsegryte, mild, men allikevel med litt "sting", superenkel å tilberede. Jeg har brukt like deler chorizopølse og bratwurst, men det går helt fint med andre typer pølse, bruk det du liker best.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
250 - 300 gr pølse i passe store biter/skiver
1 stor rødløk i tynne båter
4-5 sjampinjong i skiver
1 stor ss tomatpure
2 ss chilisaus
1 ts chilimarmelade (kan sløyfes)
Ca. 2 dl fløte/melk/lett creme fraiche (en blanding av det du har)
Salt - pepper
Smør til steking
Ha smør i en litt dyp panne eller en liten jerngryte og stek sjampinjongene, tilsett pølsebitene og stek de slik at de blir lett brune før du tilsetter løken. Rør rundt og la det surre over middels varme til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter. Tilsett chilisaus, chilimarmelade og fløte/melk blandingen. La pølsegryten få surre 4-5 minutter over svak varme og smak til med salt, pepper og mere chilisaus eller fløte om det trengs. Serveres med pasta eller ris, potetmos smaker også godt til denne pølsegryten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar