mandag 26. august 2013

Glutenfrie muffins med grønnsaker og skinke




Jeg ble inspirert av Wenche i God Morgen Norge til disse muffinsene. Her fikk jeg brukt rester av mange slag, og slik matlaging liker jeg, det er jo helt unødvendig å kaste rester, det er bare å bruke litt fantasi så er det alltids noe man kan bruke rester til.
Disse muffinsene ble utrolig gode og kan spises både varme og kalde, fin å putte i frysen og er god til nistemat. Wenche brukte poteter, det hadde ikke jeg i dag, så det kan du bruke i tillegg til grønnsaker hvis du vill. Bruk også gjerne osterester som du kutter opp i små biter.



AV DENNE PORSJONEN BLE DET 13 MUFFINS, OG DU TRENGER:

6 egg
2 dl melk
2 vårløk i tynne ringer
1 liten hakket løk
1 stor gulrot i små terninger
1 liten boks maiskorn
5 asparges i biter (kan sløyfes)
Noen skinkeskiver i strimler/biter
Ca. 3 dl raspet ost
Ca. 2 ss klippet gressløk og persille
Litt salt og pepper
1/2 ts paprikapulver
Olje


Hakk alle grønnsaker fint  og la de surre i olje på middels varme til de begynner å bli myk. Pisk sammen egg, melk, salt, pepper og paprikapulver. Bland inn den raspede osten og grønnsakene. Øs røren opp i muffinsformer og stek de ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar