torsdag 12. juni 2025

Tomatterte med brie og timian

 

Smaker nydelig nystekt som middag eller lunsj, men er også fantastisk kald dagen derpå. Ta med en bit i lunsjpakka til jobben eller i matboksen på tur.

DU TRENGER:

1 ferdig paideig eller en hjemmelaget 

2 store rødløk i tynne ringer

Ca. 2 ss finhakket soltørkede tomater

3-4 ss olivenolje

1/4 potte timian, bare bladene

2 ss balsamicoeddik

1 trekant brie

2 store tomater

Pepper - salt 

God olje til å dryppe over ved servering 

 

 Trykk paideigen ut i bunnen på en paiform og prikk den med en gaffel. Hell olje i en stekepanne, la oljen bli varm, men ikke så varm at den ryker. Legg i rødløk, balsamicoeddik, timianblader og litt salt og pepper. La dette surre over middels varme i ca 20 minutter. Løken skal kun bli blank og myk, ikke brunes. Hakk fint de soltørkede tomatene og dryss de over paideigen. Legg på den stekte løken, ost i skiver og skiver av tomater på toppen. Stekes ved 180 grader i ca. 40 minutter. Ringle over god olje ved servering

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar