Søk i denne bloggen

onsdag 7. mai 2025

Rispanna cotta med appelsinsaus

 Dette ble en liten italiensk vri på vår tradisjonelle riskrem som smakte aldeles nydelig. Det smaker også godt med jordbær eller bringebærsaus på denne desserten. 

 

DU TRENGER TIL 4-6 PERSONER:

Ca. 400-450 gr ferdig kokt risgrøt (helt avkjølt)

6 dl kremfløte

1 dl sukker

1 ts vaniljedråper eller vaniljepasta

5 plater gelatin

APPELSINSAUS:

4-5 dl ferdigpresset appelsinsaft

130 - 150 gr sukker (smak deg frem)

1 ss vaniljedråper eller vaniljepasta

2 ss finstrimlet appelsinskall

Appelsinbiter til pynt


Bland sukker vaniljedråper sammen med kremfløten i en kasserolle og kok opp. Ta kasserollen av platen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter, klem ut vannet og løs gelatinplatene opp i den varme kremfløteblandingen. La kremfløteblandingen avkjøle på kjøkkenbenken til den er lunken (rør rundt av og til slik at den ikke begynner å stivne). Rør godt i den kalde risgrøten slik at det ikke er klumper i den. Vend riskremen inn i kremfløteblandingen, litt av gangen slik at det blir en jevn blanding. La blandingen stå på kjøkkenbenken til avkjøling og rør jevnlig slik at ikke grøten siger til bunnen. Når du ser at det begynner å tykne, fordeler du blandingen i dessertglass som settes i kjøleskapet i minst 4 timer og aller helst over natten.

Press appelsinene til sausen og mål opp ca. 4-5 dl.  Sil den pressede appelsinsaften over i en kasserolle, tilsett sukker og vaniljedråper. Varm opp og la blandingen småkoke i 25 - 30 minutter til sausen får en tykkere konsistens. Tilsett strimlede appelsinskall til slutt. Sett sausen til avkjøling. Pynt desserten med noen biter appelsin og hell over litt saus med strimlede appelsinskall før servering, resten av sausen serveres ved siden av.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar