Søk i denne bloggen

søndag 13. juli 2025

Rekerøre i pølsebrød


 Denne lille rekeretten smaker godt både til lunsj og som en lett middag, den er rask og enkel å tilberede, og den er veldig greit å servere nå sommerstid. Bruk gjerne ferdigkjøpte pølsebrød, jeg bruker Brioche brød som jeg synes har bedre smak og konsistens. 

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

Ca. 150 gr smøreost (Philadelphia eller Tine)

1-1 1/2 dl creme fraiche (17%)

2-3 ss gressløk

Litt finklippet persille

1/2 finhakket eple

Litt finhakket fennikel (kan sløyfes)

Ca. 10-15 cm agurk

120 - 150 gr skrelte reker (ta av noen reker til pynt)

Litt presset sitron

Salt - pepper 

Reddiker til pynt 

Salat 

Skrell rekene, legg de på et kjøkkenpapir slik at vann får trekke ut. Bland sammen smøreost, creme fraiche, persille og gressløk, smak til med salt, pepper og presset sitron. Skrell agurken, del den i to på langs og skrap ut frøene. Kutt agurk, eple og evnt. fennikel i små biter som vendes inn i smøreostblandingen sammen med rekene. Legg salat i pølsebrødet og fyll på med rekerøre. Pynt med reker og skiver av reddiker.


 

lørdag 12. juli 2025

Aperol Spritz med sitronbrus

En god og frisk sommerdrink med nydelig farge, bittersøt på smak og med duft av appelsin. Dette er blitt en favoritt hos mange. Med sitronbrus blir drinken noe søtere enn om du bruker club soda.

DU TRENGER TIL 2 GLASS:

3 deler musserende vin

2 deler Aperol

1-2 deler sitronbrus

Isbiter 

Appelsinskiver 

Legg noen isbiter i store glass, fyll på med musserende vin, aperol og sitronbrus. Pynt med en appelsinskive. 


 

onsdag 9. juli 2025

Brokkolisalat med kylling og bacon

Nydelig brokkolisalat men bacon og kylling som er veldig enkel å tilberede, den smaker godt som middag eller lunsj, men også god på brødskiva og aldeles super i lunsjboksen. Du kan også lage denne salaten uten kylling og bacon, eller du kan bruke rester av pølse eller kjøtt. Jeg har brukt både brokkoli og blomkål, det liker vi best, men du kan bruke bare brokkoli. 

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 gr brokkoli, eller en blanding av blomkål og brokkoli

1/2 - 1 kyllingfilet

Ca. 100 gr bacon

Liten boks mais

Ca. 2-3 ss finhakket rødløk

Liten klase druer delt i to (eller 1/2 finhakket eple)

 DRESSING:

1-2 ss majones

1 dl creme fraiche

1 dl Drømmelett eller yoghurt

Litt presset sitron

Ca. 1-2 ts honning

Litt pepper

 Skyll og del brokkoli og blomkål i små buketter, finhakk  rødløken (hvis du vil dempe den sterke løksmaken kan du legge løken i iskaldt vann 3-4 minutter ), del druene i to, og sil bort vannet fra maisen. Stek baconterninger raskt i en stekepanne og la de bli avkjølt, del kyllingen i små biter. Ha alle ingrediensene i en skål og lag dressingen ved å blande sammen majones, Drømmelett og creme fraiche. Smak til med honning, presset sitron og pepper. Vend dressingen inn i salatingrediensene.