fredag 9. mai 2025

Scones

 

I dag har jeg bakt tradisjonelle engelske scones, en oppskrift som er både enkel og rask. Sconsene er skikkelig gode og særlig godt er det med det tradisjonelle tilbehøret som tykk krem og syltetøy. Hva med nyrørte jordbær?

DU TRENGER:

800 gr hvetemel

2 ts bakepulver (bruk måleskje)

1 ts natron

80 gr smør

3-4 dl melk

1 egg

1 ss sukker

1/2 ts salt

70 gr rosiner (kan sløyfes) 

Bland alt det tørre i en bakebolle og kna inn smøret. Pisk lett sammen egg og det meste av melk og rør det inn i deigen. Tilsett mere melk eller mel slik at du får en passe fast deig. Bruker du rosiner, knar du de inn etter at du har tatt deigen ned på bakebordet. Kjevle ut til ca 2 cm. tykk leiv og stikk ut rundinger ca. 5 cm i diameter. Legg sconsene på bakepapirkledd stekebrett og la de hvile ca. 1 time. Pensle med sammenpisket egg som blandes med litt vann før de stekes i ca. 12 minutter ved 220 grader.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar