mandag 30. oktober 2017

Pølsegryte med bønner


Pølsegryte er en grei hverdagsmat og det er mat som de fleste liker. Du kan putte det meste i en pølsegryte og få en god middag, men du får den aller beste pølsegryten hvis du bruker en grov pølse med masse smak. I dag har jeg brukt to forskjellige typer pølser, en chorizo og to pølser som er litt mildere.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

3-4 pølser alt etter størrelse
1 grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater (400 gr)
2 stilker selleri i tynne ringer
Liten bit purre i tynne ringer
Stor eller liten boks bønner etter hvor mye bønner du vil ha (valgfri type)
1/2 - 1 ts paprikapulver
Salt - pepper
Litt vann
Smør/olje


Start med å surre løken i litt smør/olje til den blir blank og myk, tilsett hvitløk, selleri og purreløk. La dette surre litt sammen og strø over paprikapulver. Hell løkblandingen i en gryte og tilsett tomatboksen. Kok opp og la dette koke i 10 - 12 minutter. Og mens dette koker kutter du pølsene i tykke skiver og surrer de på stekepannen til de blir litt brune. Legg pølsene i gryten og kok et par minutter til før du tilsetter bønnene. Husk å skylle bønnene under rennende vann før du har de i gryten. Smak til med salt, pepper og mere paprikapulver og litt vann hvis det virker for tykt. Denne pølsegryten serveres med poteter, pasta eller ris, og så er det alltid godt med en grønn salat med tomater.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar