lørdag 1. juli 2017

Salat med geitostpakker


Sprøstekt spekeskinke blir crispy og med lettsmeltet chevre i midten blir dette nesten en eksplosjon av fantastisk smak, ja og så en aldeles nydelig dressing som setter en spiss på det hele. Det er bare en ting å si - dette er bare til å nyyyyyte. Synes du dette blir litt lite til middag, så sprøstek noen skiver bacon og server noen lune poteter til.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

8 store skiver spekeskinke
4 skiver chevre (ca. 1-2 cm tykk)
1 hjertesalat
1 avocado i skiver
3-4 reddiker i tynne skiver
10 - 12 småtomater delt i to
Noen få tynne skiver rødløk 


DRESSING:
2 ss hvitvinseddik
1 liten ss honning
1 stor ts dijon sennep
1 ss raspet eple
1 ss finklippet urter (gressløk, persille, timian eller det du har)
pepper
Ca. 1/2 dl god olivenolje 
Lag dressingen ved at du begynner med det sure, altså vineddik som du rører sammen med sennep og honning, tilsett raspet eple og spe forsiktig med olje mens du rører kraftig. Smak til med litt pepper og rør inn urter.

Sett stekeovnen på 220 grader.

Vask og del opp alle ingrediensene til salaten og legg alt blandet sammen på et fat.


Legg spekeskinke skivene i kryss og legg en skive chevre på midten og pakk sammen slik at det blir en fin pakke. Legg skinkepakkene med skøyten ned på en bakepapirkledd stekeplate og stek de i 4-5 minutter, til du ser at skinken begynner å bli sprø. Ta skinkepakkene ut av stekeovnen og legg de over på salaten.  Serveres straks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar