tirsdag 25. april 2017

Pølser og pasta


En slik alt-i-en-gryte-middag er kjekt å ha av og til. Aller best blir denne gryten hvis du har noen grove smakfulle pølser med høyt kjøttinnhold. Av pasta kan du bruke det du har for hånden, om det er små eller store makaroni eller spaghetti. Jeg har brukt ekstra store "sneglehus" makaroni. Vil du, kan du koke pastaen i gryten ammen med innholdet, jeg foretrekker å koke pastaen separat, da har jeg bedre kontroll på at pastaen ikke blir overkokt.

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 store eller 3-4 små pølser
Ca. 150 gr pasta
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1-2 stilker selleri i tynne ringer
1 stor ss tomatpure
1 boks hakkede hermetiske tomater
Ca. 2 dl vann eller kraft
Ca. 1 dl creme fraiche (gjerne den lette typen)
1 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
Liten klype sukker
Salt - pepper
Smør/olje


Kok pastaen etter anvisningen på pakken og sett tilside. Skrell og del opp løk, hvitløk og selleristilker. Ha litt smør/olje i gryten som du skal lage retten i og fres løk, hvitløk og selleri til det blir blankt og mykt. Tilsett tomatpure og la dette surre videre mens du tilsetter timian og oregano. Hell på hermetiske tomater og kok opp. La dette småkoke over svak varme i 5-10 minutter. Rør om og tilsett litt av vannet eller kraft hvis du har. Riv skinnet av pølsene og del de i litt tykke skiver som du legger i gryten. Tilsett creme fraiche og pastaen, er sausen for tykk, tilsetter du mere vann. Smak til med salt, pepper og med en liten klype sukker. Kok opp, og så er ukens enkleste middag ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar